CBRE BRUSSELS HEADOFFICE

CBRE België verhuisde recent naar state-of-the-art kantoren op de Waterloolaan 16 in Brussel. In dit iconisch modernistisch gebouw van zes verdiepingen neemt de wereldwijd actieve vastgoedadviseur de drie bovenste verdiepingen in gebruik. De bovenste verdieping wordt integraal voorbehouden voor formele en informele meetings.

Omdat CBRE zijn corporate klanten adviseert over het ontwerp van hun toekomstige kantoren en werkplekken, diende de eigen kantoren uiteraard een modelvoorbeeld te zijn inzake efficiëntie en welzijn op het werk. Het spreekt voor zich dat kabelmanagement, sturingen en high-end pro-AV oplossingen op doordachte, creatieve manier geïntegreerd moesten worden in kantoormeubilair en - ruimtes.

Voor CBRE zijn high-end pro-AV brands zoals Samsung en Cisco al jaren een vaste waarde. Daarom zocht het CBRE Workspace Department naar een pro-AV partner met uitgebreide audiovisuele kennis die, vanaf concept tot afwerking, kon instaan voor een professionele integratie van deze AV-brands.  Solufak ontwikkelde en coördineerde dan ook met heel veel enthousiasme het volledige audiovisuele luik.


Pro AV-displays, autonoom geconfigureerd

Er werd gekozen voor Samsung Pro AV-displays omdat het strakke design ervan perfect matcht met het nieuwe CBRE-kantoorlandschap. De meeting rooms werden uitgerust met QM-schermen die door hun anti-reflecterende eigenschap bijdragen bij tot het dagelijkse comfort van de vele gebruikers. Daarnaast werden er ook digital signage schermen in diverse formaten verspreid over de verschillende verdiepingen om de communicatie met bezoekers en collega’s te faciliteren.

Alle Samsung displays werden bovendien autonoom geconfigureerd, zonder nood aan externe controlesystemen.

Efficiënt (video)vergaderen

In verschillende vergaderzalen kan men videoconferences organiseren via de CISCO Room kit oplossingen.
De "QUAD cam" camera zorgt voor een automatisch tracking van de persoon die aan het woord is.


De andere kleine vergaderruimtes en huddle rooms zijn uitgerust met een all-in-one plug-and-play videoconferentie-oplossing van DTEN
Het interactieve LED collaboration display is geoptimaliseerd voor gebruik in Zoom Rooms. Verlichting, beeld en audio worden automatisch aangepast aan de omstandigheden in de vergaderruimte.
Met de mogelijkheid tot digitaal “whiteboarden” is dit de ideale vergaderoplossing.


Aan de buitenzijde van elke vergaderruimte werd een CRESTRON-touchscreen bevestigd.

Door de integratie in een Fusion-server, kan men de zaalbezetting kan raadplegen, een vergaderzaal reserveren of een vrije ruimte zoeken.

Brainstormsessies worden dan weer ondersteund via de SAMSUNG FLIP (55” en 65”).
In whiteboard-modus is dit de ideale tool om ideeën te visualiseren, concepten te bewerken, enz. Projectnota’s kunnen makkelijk opgeslagen en gedeeld worden met de collega’s. Daarnaast is het ook mogelijk om de inhoud van laptops en smartphones op het Flip-display te visualiseren via HDMI, Bluetooth of Wifi.


Indrukwekkende LEDwalls

Dankzij de modulaire manier van assembleren bieden LEDwalls tal van mogelijkheden. In de conceptfase werd hierover creatief nagedacht, rekening houdend met de mogelijke toepassingen en ruimtes. In de, wat CBRE de “pitch-room” noemt, resulteerde dit in een indrukwekkende Samsung IF LEDwall met een speciaal formaat. Verschillende beelden kunnen bovendien tegelijkertijd gevisualiseerd worden, wat een eyecatcher van formaat oplevert voor klanten en bezoekers. De audiokwaliteit van de BOSE-audioapparatuur (versterker en luidspreker), in combinatie met Sennheiser-microfoons en BIAMP-audioprocessor versterkt bovendien het wow-effect van de LED-wall.


Wij wensen CBRE te bedanken voor het vertrouwen en de aangename samenwerking. En uiteraard wensen we de CBRE medewerkers en bezoekers productieve meetings & trainingen toe in het prachtige kantoorgebouw.

 Even rondkijken in hun kantoor? Bekijk deze virtuele rondleiding.

Of lees ook het complete verhaal in FM Magazine Nr. 23 van september 2020Wilt u uw kantoren en vergaderzalen ook innoveren met de nieuwste audiovisuele oplossingen? Contacteer ons op het nummer 02 304 25 40 of via info@solufak.be


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x