INNOVATIECENTRUM GROTE BEER

Innovatiecentrum Grote Beer biedt kleine en grote kantoorruimtes, vergaderzalen en ontspanningsruimtes aan die voorzien zijn van de meest geavanceerde (audiovisuele) communicatiemogelijkheden: touch displays, draadloze connecties, samenwerkingstools, digital whiteboards en audio-integratie . Daarnaast is er ook een unieke event-ruimte met alle nodige faciliteiten.

INKOM

De inkomhal, die als receptie en als eventlocatie gebruikt wordt, is een zeer lichtrijke, strakke ruimte. Er werd geopteerd om een videowall met 4 x 55” schermen van LG te plaatsen. Deze schermen kunnen zowel in video-wall modus als afzonderlijk gebruikt worden. In combinatie met de digital signage-oplossing van Zebrix worden bezoekers geïnformeerd over de events en opleidingen die er plaatsvinden en in welke vergaderzaal ze verwacht worden.  Een kwalitatieve geluidsinstallatie van Apart gecombineerd met Sennheiser microfoons zorgen voor een perfekte audio-ondersteuning in geval van een event.

VERGADERZALEN, OPLEIDINGSLOKALEN EN FLEX-KANTOREN

De gebruikers moeten op een simpele manier kunnen vergaderen, presenteren en (samen)werken.  Om het gebruiksgemak te verhogen en een consistente look & feel te creëren, zijn de lokalen uitgerust met technisch geavanceerde functionaliteiten zoals :

  • LG flatscreens die variëren van 55” tot 84”, in functie van de grootte van het lokaal. Alle schermen werden door middel van kwalitatieve beugels van Vogels aan de muren bevestigd. Deze schermen zijn ook voorzien van een Crestron soundbar.
  • in de lokalen waar er nood is aan digitale interactiviteit, zijn uitgerust met STX displays van Legamaster
  • Apart audiosystemen met inbouw luidsprekers
  • geavanceerde, draadloze samenwerkingstools van Kramer om beeld en geluid van een laptop, tablet of smartphone eenvoudig weer te geven op elke monitor; deze tool kan tot zes gebruikersschermen tonen op één hoofdscherm.
  • zaalreservatiesysteem met een 7” bedieningspaneel van AMX aan de deur
  • videoconferencingsystemen
  • digitale flipover

Omdat ook verschillende gebruikers de zaal/kantoor/opleidingslokaal doorheen de dag gebruiken, is uitgegaan van het “clean desk” principe: alle kabels zijn netjes weggewerkt zodat deze op geen enkele manier hinderen maar ook geen problemen kunnen veroorzaken.

De cafetaria/bar op de 2e verdieping is uitgerust met een 55” monitor en een geluidssysteem op “feestniveau”. Het geluid kan op de terraszone weergegeven worden maar kan ook samengevoegd worden met de twee opleidingsruimtes. Zo kan eigenlijk heel het verdiep als één geheel gebruikt worden waarbij hetzelfde beeld en geluid overal wordt weergegeven.

Andere features: audio/video switchers van Crestron, een centrale controller van AMX (om touchscreens en knoppenpanelen aan te sturen) en netwerkswitches van Planet zijn verwerkt in een handig 19” rack.

Uiteraard zijn wij trots dat IC Grote Beer Solufak als partner koos om deze innovatieve werkplek in te richten met  geavanceerde audiovisuele communicatiemogelijkheden.

Wilt u uw vergaderzaal ook updaten met technologisch slimme audiovisuele oplossingen? Bel Solufak : +32 (0)2 304 25 40


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x