Professionele aanpak van live streaming van erediensten

De Corona-pandemie heeft jammer genoeg een “nieuwe manier van leven” opgelegd, ook aan kerkdiensten. Ondanks het feit dat kerkdeuren weer open mogen, is het slechts voor een beperkt aantal personen. Om alle parochianen toch de mogelijkheid te bieden om misvieringen bij te wonen, is men in een aantal kerken gestart met live streaming van de wekelijkse misviering. Ook na corona is de verwachting dat online uitzendingen behouden zullen blijven aangezien minder mobiele personen thuis en in woonzorgcentra op deze manier bereikt kunnen worden.

Wat houdt live streaming precies in?
Geluid en beeld worden opgenomen via een smartphone of tablet en worden onmiddellijk via internet verstuurd (“gestreamd”). Dit is te vergelijken met live televisie, maar dan uitgezonden via internet in plaats van TV. Het eenvoudigste voorbeeld hiervan is Facebook Live waarmee men via smartphone of tablet beeld en geluid online ter beschikking stelt voor alle Facebook gebruikers. Een ander veel gebruikt kanaal, is YouTube.  Hoewel dit een zeer kost-efficiënte oplossing is, laat de beeldkwaliteit vaak te wensen over en moet wekelijks tijd gespendeerd worden om alles op te zetten.

Uw kerkdienst op een professionele manier streamen? Solufak biedt passende audiovisuele oplossingen
Voor een optimaal beeld en geluid, biedt Solufak u professionele camera’s en microfoons. De camera’s kunnen bv. gericht worden op de priester tijdens de gebeden, op het orgel of het koor tijdens het zingen, enz. De microfoons nemen het geluid op van zowel de sprekers als van koor- en orgelmuziek.  De streaming en opnames kunnen automatisch gestart worden op basis van een digitale kalender. Zo is er geen tussenkomst nodig van een vrijwilliger om de streaming op te starten.

Of u nu uw live stream wil weergeven op YouTube, Facebook of integreren op uw eigen website, de oplossing van Solufak ondersteunt al deze kanalen.

Nog meer voordelen:

  • Elke viering kan op USB stick opgeslagen worden. Zo kunt u nadien een kopie van bv. de huwelijksceremonie bezorgen aan het koppel.
  • De geselecteerde materialen zijn bovendien eenvoudig door iedereen te bedienen.
  • Het maximaal aantal toegelaten personen in de kerk wordt niet overschreden,  u kunt wel alle parochianen bereiken

Mogelijke opstellingen

We hebben een aantal configuraties uitgewerkt waarvan we overtuigd zijn dat dit uitstekende oplossingen zijn om erediensten op een professionele manier te streamen. Bovendien zorgt Solufak voor de installatie en configuratie. Zo is de techniek volledig geregeld en hoeft u enkel uw misviering voor te bereiden.


Wilt u graag starten met live streaming van uw kerkdiensten? Neem dan zeker contact  met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte voor uw situatie. 

 

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x